Konkurserna minskar i landet – så ser det ut i Uppsala

Foto: Mostphotos. - Foto: Mostphotos

"Glädjande att se att konkurserna i landet minskar för tredje månaden i rad".

delningar

Det är färsk statistik från UC som visar att konkurserna i landet minskar med 16 procent för juni jämfört med samma månad förra året. Bland annat minskade konkurserna i hårt konkurrensutsatta branscher som detaljhandeln.

– Det är glädjande att se att konkurserna i landet minskar för tredje månaden i rad. Inte minst för de företagare som sliter för att nå lönsamhet. Vi får se om den trenden håller i sig eller om det är ett tillfälligt hack i kurvan. Ser vi till första halvåret 2019 så har konkurserna faktiskt legat still mot förra året säger Richard Damberg, ekonom på UC i ett pressmeddelande.

Uppsala är ett av länen med störst ökning. Antalet konkurser ökade med 38 procent i juni jämfört med samma månad förra året. Tillsammans med Uppsala har konkurserna ökat mest i Värmland och Kalmar län.

- Under våren har ett antal stora aktörer inom detaljhandeln gått i konkurs. Låga marginaler, svag kronkurs och hög konkurrens är några faktorer som gör att branschen omvandlas fort. Att ha e-handel är inte heller en garanti för lönsamhet om man inte kan möta sina kunder behov, säger Richard Damberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar