Laddar

Körde från polis och krockade – dumpade bil

Mannen misstänks för att ha begått ett stort antal brott över en längre period.

delningar

En man i 20-årsåldern från Västerås åtalas vid Uppsala tingsrätt för att ha begått en stor mängd brott. Mannen misstänks bland annat för vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka, rattfylleri och två fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Bland annat ska mannen den 5 juli förra året ha tagit en moped från Rapsgatan i Uppsala och sedan ställt den i ett förråd tillhörande en anhörig. Han ska också vid ett annat tillfälle ha brutit upp ett låst förrådsutrymme i Uppsala och tillgripit två traktorer till ett okänt värde. Båda händelserna har mannen erkänt.

Den största händelsen har åtalas för är efter en incident den 22 augusti förra året. Den åtalade ska ha kört bil utan körkort i Uppsala och valt att ignorera polis när de vinkat in honom. Istället ska mannen ha kört vidare och krockat med en annan bil. Därefter körde han snabbt från olycksplatsen och dumpade bilen en bit bort, enligt åtalet.

Den misstänkte åtalas även för flera fall av ringa narkotikabrott och olovlig körning.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten