Laddar

Körde narkotikapåverkad – hade skarpladdad pistol i bilen

En man i 22-årsåldern står åtalad vid Uppsala tingsrätt för sju olika åtalspunkter.

delningar

En man i 22-årsåldern står åtalad vid Uppsala tingsrätt för bland annat grovt vapenbrott. Han står även åtalad för sex andra åtalspunkter.

Det var i början av december förra året som 22-åringen ska ha kört en bil som han dels inte haft rätt till att köra (olovlig körning), dels varit påverkad av narkotika (ringa narkotikabrott). Mannen ska även innehaft narkotiska preparat. Dessutom ska det ha funnits en skarpladdad revolver med sex patroner i bilen.

Brottet bedöms som grovt då vapnet ska ha varit fullt fungerande och skjutklart, samt att den tilltalande haft vapnet samtidigt som denne varit narkotikapåverkad och det misstänkts att vapnen skulle användas i brottsliga sammanhang.

Dessutom står 22-åringen åtalad för tre andra fall av narkotikabrott då den åtalade mannen innehaft narkotiska preparat, bland annat i början av mars då vederbörande ska haft 74 gram cannabisharts, ett antal tabletter av en opioid, samt kokain på sig.

Den åtalade mannen erkänner de fyra fallen av narkotikabrott och vapenbrottet, men förnekar den olovliga körningen samt rattfylleriet.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten