Kritikerrosad föreställning på turné: "Ska ha jäkligt kul"

Fotograf: Pressbild/Wereckipr

Den kritikerrosade förställningen Gubbvarning live med Lennie Norman kommer till Uppsala.

delningar

Lennie Norman firar inte bara sin 70-årsdag 2019, utan även hela 50 år som artist. Detta firas genom att Lennie ger sig ut på vägarna med sin hyllade föreställning "Gubbvarning live". Den 13 oktober kommer han till Reginateatern i Uppsala.

– Hela budskapet är att vi, publiken och jag, ska ha jäkligt kul 90 minuter, säger Lennie Norman till 24Uppsala.

När Lennie Norman i fjol gav sig ut på en riksomfattande turné med soloföreställningen Gubbvarning live var det första gången på 27 år.

– Innan Gubbvarning var det längesen jag gjorde en ensamföreställning. Det har varit jävligt roligt. Det är en frihet då jag inte behöver ta hänsyn till någonting, jag är mycket friare och får göra det jag känner för stunden. Det gör inget om jag fladdrar ut, man blir sin egen regissör, producent och underhållare.

Föreställningen blev en stor succé och nu ger han sig ut på vägarna igen, med en vässad och mer personligare förställning.

– Har man gjort föreställningen så många gånger blir det ju förbättringar, annars vore det konstigt. Själva grunden kommer från böckerna. Det är kul att leva så länge och inte så farligt att bli gammal, det är jädrigt mycket komik i att bli gammal och att ha levt länge. Vi förändras som människor och världen förändras, vilket den har gjort enormt de här åren. Jag har varit i underhållningsbranschen i 50 år och gjort stand up i 30 år, det har förändrats enormt. Man fick göra mycket mer 1989 än man får göra i dag.

Hur gör man för att kunna hålla på så länge?

– För det första en enorm kärlek till det man gör och sen att man är så jävla morgontrött att man inte klarar av andra jobb. Det är så jäkla roligt när jag får höra från pensionärer att det bästa med att bli pensionär är att man får sova på morgonen. Det har jag fått göra i hela mitt liv, det kallas lyckligt lottad.

När är man en gubbe?

– Det är inte åldersbestämt, jag anser att gubbe är mer hur man är som person. Keith Richards är ingen gubbe medan Gustav Fridolin är gubbe sen barnaålder. En gubbe är en tråkig snusförnuftig jädra stofil, och det kan man vara när man är både 16 år eller gammal.

Vad har du för förhoppningar kring turnén?

– Självklart är förhoppningen som alltid att det ska blir roligt, och det kan jag garantera eftersom jag gjort föreställningen så många gånger. Jag hoppas på mycket publik på varje föreställning och vad gäller Uppsala så har varit där fyra gånger och sålt ut, så det ska blir roligt hela vägen. Jag vill bara hälsa alla välkomna!

FAKTA

Turnéplan: Lennie Norman 70år ”Gubbvarning Live”

9 oktober Sandviken, Folketshus

10 oktober Ljusdal, Slottescenen

11 oktober Söderhamn, Söderhamns teater

12 oktober Härnösand, Härnösand teater

13 oktober Uppsala, Reginateatern

17 oktober Avsesta, Avesta teater

18 oktober Grängesberg, Cassels

19 oktober Mora, Moraparken

23 oktober Eskilstuna, Eskilstuna teater

24 oktober Strängnäs, Thomas arena teatern

25 oktober Katrineholm, Tallåsskolans Aula

26 oktober Tranås, Holavedsgymnasiets Aula

27 oktober Oskarshamn, Forum

30 oktober Linköping, Garden

31 oktober Mariestad, Jubileumsteatern

1 november Ulricehamn, Folketshus

2 november Stockholm, Intiman

9 november Borlänge,

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar