Laddar

KRÖNIKA: Jag börjar bli orolig på riktigt

Inget datum för byggstart, skenande kostnader och ingen som vet vem som ska bygga "Nya" Studenternas. Samtidigt som Sirius briljerar i allsvenskan – lirar kommunen i Korpen.

delningar

Redan när beslutet togs och det stod klart att ”Nya” Studenternas skulle byggas på befintlig plats – och under pågående allsvensk säsong. Inte bara en säsong, utan T-R-E, förstod man ju att det skulle bli problem. Det känns varken genomtänkt eller smart, eller ens miljömässigt, att tiotusentals ska försöka hitta en väg utan byggarbete för att nå fram till arenan i tid.

Det lär kosta kommunen betydligt mer än vad man har räknat med, och kan kosta Sirius den allsvenska platsen om klubben inte får de förutsättningar som man har gjort sig förtjänta av efter den här succésäsongen – och i en stad av Uppsalas storlek.

Men medan Sirius briljerar i allsvenskan spelar kommunen i Korpen när det kommer till att skapa förutsättningar för kunna kalla sig en seriös idrottsstad. Uppsala fortsätter i stället att vara långbänkarnas stad, och nu äventyras den arena som Uppsalaborna och Sirius så väl behöver – och förtjänar.

Så var det också det här med Studenternas storlek – 10 000 åskådare. Var det inte så att Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, i samband med ”Dalkurd-gate” gick ut med att Uppsala är en växande stad som på sikt kommer att ha 300 000 innevånare – och som visst har plats för flera elitlag? Borde man då inte bygga en arena anpassad efter dessa behov?

Nu har jag inte ens nämnt Uppsala Eventcenter, och alla frågetecken som cirkulerar kring det projektet. Men det får jag säkert anledning att återkomma till.

Relaterade artiklar