Laddar

KRÖNIKA: Nu börjar orden ta slut – på riktigt

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, om jag ska vara ärlig, jag är helt stum efter Sirius 2–0 seger på bortaplan mot ett extremt formstarkt Elfsborg. Orden är slut.

delningar

Efter 0–0 resultatet i första halvlek låg det likasom i luften. Sirius har, bortsett från några få mål, gjort samtliga mål i andra halvlek och nykomlingen är extremt starka efter paus.

Elfsborg är visserligen ett väldigt starkt hemmalag där man gjort minst ett mål på hemmaplan i de senaste 21 hemmamatcherna. Den sviten bröts i kväll, det gjorde också Elfsborg fina svit som började någon gång efter att just Sirius förnedrat dem på Studenternas efter 4–1 segern där.

Läs också: BILDEXTRA: Matchen mellan Elfsborg och Sirius i bilder

Shkodran Mahollis kvittering mot Häcken senast var sannerligen inget vackert mål. Det var ren och skär vilja. Och ledningsmålet mot Elfsborg var väl inte direkt snyggare, men minst lika viktigt, och nyförvärvet från Häcken visar på nytt att han blir att räkna med.

Att räkna med blir också ett annat nyförvärv i form av Elias Andersson som var fullständigt lysande i matchen mot Elfsborg. Frisparken i ribban borde ha fått ett bättre öde, men vad spelar det för roll när Sirius ändå vann.

Nu tar orden slut igen, så jag rundar av, men om en dryg vecka är det dags igen. Då väntar ytterligare ett formstarkt lag för Sirius som möter AIK hemma på Studenternas. Serietvåan Sirius mot trean AIK. Kan det bli häftigare?

Relaterade artiklar