Laddar

KRÖNIKA: Tack för showen Chinedu Obasi

Toppmötet mellan Sirius och AIK blev till en ren uppvisning av AIK och Chinedu Obasi i huvudrollen. Siriusspelarna stod för säsongens sämsta insats. Men den kom mot ett, för dagen, mycket bättre AIK.

delningar

Storpubliken på Studenternas fick se en sprakande show signerad Chinedu Obasi som visade sig vara alldeles för bra för hemmalaget – som såg ut som ett lag för Superettan i den första halvleken.

Bättre blev det i andra, men då var toppmötet redan avgjort och publiken ganska uppgiven. Det här var verkligen inte Sirius kväll. ”En dålig dag på jobbet” som tränaren Thomas Lagerlöf själv uttryckte det på den efterföljande presskonferensen efter 1–4 förlusten.

Försvarsspelet var under all kritik och Joshua Wicks tydliga kritik mot sitt lag var mer än befogad. Men samtidigt som det går att skriva hur mycket negativ dynga som helst om den här insatsen så var det faktiskt Sirius blott fjärde förlust i allsvenskan. Fjärde förlusten!

Vi har blivit så sanslöst bortskämda i Uppsala med strålande fotboll, sena avgöranden och imponerande vändningar. Även Sirius kan göra dåliga matcher, precis som den här, och den kom faktiskt mot ett riktigt bra AIK med seriens bästa forward som är alldeles för bra för den här serien.

Bara att få se Chinedu Obasi på Studenternas borde ha varit värt entrépengen för de nästan 6 800 i publiken. Hoppas alla ungdomar på plats sög åt sig av denna stjärna och att Uppsalapubliken ändå njöt av att få se ett toppmöte i allsvenskan.

AIK vann också läktarkampen – överlägset. Stämningen på Studenternas var fantastisk och efteråt kunde också polisens insatschef, Henrik Isberg, summera en lyckad polisiär insats.

– Det har varit fantastiskt på alla sätt. Förutom matchen då, Sirius var ju inte med i första halvlek. Rent polisiärt tog vi två för fylleri och en blev avvisad. Noterbart är att ingen av dem var på AIK-läktaren som med sina 1 700 tillresta skötte sig exemplariskt, säger Henrik Isberg.

I morgon är en ny dag, och Sirius är fortfarande ett topplag i allsvenskan. För Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs mannar gäller det att analysera och ladda om inför en svår bortamatch mot ett pånyttfött Halmstad som i går körde över Jönköpings Södra på hemmaplan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten