Krossade ruta till vårdcentral – för att stjäla kondomer

Foto: Roland Levander/Silhuett: Pixabay.

Mannen ska ha krossat en ruta för att ta sig in på en vårdcentral i centrala Uppsala. Där ska han ha tagit kondomer innan han krossade en ny ruta som han tog sig ut igenom. Nu åtalas han.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En man född -92 åtalas för stöld och två fall av brott mot knivlagen vid Uppsala tingsrätt.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha krossat en ruta till en vårdcentral i centrala Uppsala i mitten på november 2018. Han ska därefter ha tagit sig in på vårdcentralen och olovligen tagit kondomer till ett okänt ringa värde och därefter ska han ha krossat ytterligare en ruta för att ta sig ut ur lokalen. Mannen har i förhör erkänt brottet.

Dessutom åtalas 26-åringen för brott mot knivlagen. Han ska enligt stämningsansökan ha haft kniv på allmän plats trots att det inte var befogat. Det ska ha skett i slutet på augusti 2018 på Magnus Ladulåsgatan i Stockholm och även det brottet har mannen erkänt i förhör.

Han åtalas även för att ha haft kniv på allmän plats i början av april 2018, trots att det inte var befogat. Det ska ha inträffat på Bangårdsgatan i centrala Uppsala. I det fallet nekar mannen till brott.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar