Kulturhuset Leoparden tilldelas Årets uppskattning 2019

Årets Uppskattning 2019 tilldelas Kulturhuset Leoparden. Priset består av 20 000 kr och ett unikt framtaget konstverk som 2019 är skapat av konstnären Anna Clarén. Foto: Anna Clarén.

Region Uppsalas kulturnämd utsåg nyligen vinnaren vid sitt sammanträde.

delningar

Kulturhuset Leoparden är en mötesplats för kulturintresserade unga i åldern 16–26 år och drivs av KFUM Uppsala på uppdrag av Uppsala kommun. Det är en plats där ungdomar och unga vuxna ta del av kultur i många olika former.

Priset Årets Uppskattning är inrättat av Region Uppsalas kulturnämnd och kan tilldelas enskilda personer, föreningar eller organisationer som gör betydande insatser för att främja barn- och ungdomskultur i Uppsala län.

Pristet består av 20 000 kronor och ett konstverk som i år är skapat av konstnären Anna Clarén.

I vinnarmotiveringen står det bland annat att "På Leoparden kan unga skapa och ta del av kultur i alla tänkbara former; filmfestivaler, föreläsningar, demokratievent, poesiaftnar, poddsändningar, improvisationsteater och spelningar. Leoparden har en stor ateljé och driver ett galleri där framför allt oetablerade konstnärer, som har få möjligheter att skaffa sig utställningserfarenhet, ges tillfälle att visa upp sina verk".

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar