Kvinna försvunnen från boende – polisen söker tips från allmänheten

En äldre kvinna försvann under fredagseftermiddagen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En 78-årig kvinna försvann vid 16-tiden från ett boende på Valthornsvägen i Gottsunda. Kvinnan är dement men ska i övrigt vara frisk. Enligt polisen är hon cirka 165-170 centimeter lång, har något kraftigare kroppsbyggnad och är gråhårig. Hon är iklädd en svart kappa samt hon har troligtvis inneskor på fötterna. Kvinnan går med rullator och ska ha en väska med sig som är placerad i korgen i rullatorn.

– Vi är ute och letar. Helikopter är även involverad i ärendet. Det mörkar på ute givetvis och det blir kallare och kallare. Vi är angelägna att hitta henne så fort som möjligt, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen.

Vid klockan 20:50 meddelar polisen att man beslutat att hantera ärendet som en särskild händelse.

– Hon är fortfarande försvunnen och vi letar febrilt. Det vi har gjort nu är att ärendet har blivit en särskild händelse. Det är en organisation som drar igång. För våran del får vi specifika avsatta resurser för att endast arbeta med denna händelsen.

– I övrigt har vi ägnat oss åt informationshämtning av anhöriga och personal på boendet hon försvann ifrån. Vi har systematiskt betat av lite adresser som kan vara intressanta. Hon är dement men fullt frisk i övrigt, hon har dåligt närminne men kommer ihåg det som var tidigare i livet.  

Den som har tips eller har gjort iakttagelser av kvinnan kan kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar