Laddar

Kvinna vägrade sex – blev utsatt för våldtäkt och misshandel

Mannen krävde sex av sitt ex men hon vägrade. Då utsatte han henne för våld och sexuella övergrepp. Nu får mannen fängelse för sina brott.

delningar

En man i 40-årsåldern döms till fängelse för misshandel och våldtäkt. Det var i februari 2017 som mannen var på besök hos en tidigare partner. Enligt kvinnan var det för att diskutera deras tidigare relation. Men ganska snabbt förstod kvinnan att mannen hade andra avsikter med sitt besök.

Hon försöka avvisa hans inviter om att de skulle ha sex. Men trots att kvinnan gång på gång bad honom att sluta la mannen sig plötsligt över henne och försökte inleda en sexakt. Under tillfället tog han bland annat på hennes kropp och försökte föra in fingrar i hennes underliv.

Enligt domen orkade tillslut inte kvinnan göra motstånd längre och mannen försökte påbörja ett samlag. Men kort därefter ändrade han sig och sa att om hon inte ville ha sex med honom så ville inte han heller.

Men mannen var arg över att kvinnan inte ville och innan han lämnade lägenheten blev han åter aggressiv. Det slutade med att mannen drog ut kvinnan från lägenheten ner på gatan i bara strumplästen. Han började sedan sparka och slå på henne vid upprepade tillfällen och knuffade henne till marken.

Kvinnan försökte springa ifrån honom men mannen kom ikapp och fortsatte att slå henne. Efter ett tag lämnade han henne och hon kunde springa tillbaka hem.

Enligt tingsrättens bedömning var de sexuella handlingar mannen utförde på kvinnan av sådan art och kränkning att det är jämförligt med ett samlag. Mannen ska därför dömas för våldtäkt samt misshandel.

Straffet blir fängelse i två år och två månader. Han ska dessutom betala skadestånd på 126 200 kronor jämte ränta till kvinnan.

Innan rättegången hade åklagaren yrkat på utvisning av mannen, men yrkandet ogillades av tingsrätten.

 

Relaterade artiklar