Laddar

Lagerlöf inför toppmötet: ”Malmö spelar alltid snabb fotboll”

I morgon möter IK Sirius tabellettan Malmö FF. Efter tre raka segrar kommer det tuffaste testet för Sirius i Allsvenskan.

delningar

Förra helgen tog Sirius sin tredje raka seger i Allsvenskan när de besegrade AFC Eskilstuna med 1-0. Eskilstuna försvarade bra och Sirius lyckades inte lirka upp försvaret, men till slut lyckades Moses Ogbu göra segermålet.

– Vi vill alltid vinna och det är klart att man bli glad. De matcherna identifierade vi som nyckelmatcher inför säsongen, tre lag [GIF Sundsvall, Halmstad BK och AFC Eskilstuna reds. Anm.] som man förhoppningsvis ska vara före om man vill vara kvar i Allsvenskan, säger Thomas Lagerlöf, assisterande tränare i Sirius.

Denna helg får Sirius sin tuffaste uppgift hittills i Allsvenskan när de spelar på bortaplan mot Malmö FF Swedbank stadion. Malmö leder Allsvenskan med sex poäng före Norrköping på andra plats och Sirius på en tredje. Thomas Lagerlöf är positiv inför matchen.

– Vi gjorde en bra match förra helgen, vi har haft en bra träningsvecka, fler spelare i bättre form. vi har dessutom två nyförvärv [Shkodran Maholli och Elias Andersson, reds anm.]. Det är en energifull och laddad grupp. Det kommer bli en kul match. Malmö spelar alltid snabb fotboll. Vi får tempot gratis, så det kommer bli kul, säger Thomas Lagerlöf.

Hur ska ni besegra dem? 

– Genom göra en bra Siriusinsats. vi har hävdat oss väl mot andra lag i Allsvenskan och Malmö är det bästa laget, så det ett hack upp. Vi har goda möjligheter att störa dem, men det krävs toppinsats, vi kommer inte igenom med medelmåttig insats, säger Thomas Lagerlöf.

Malmö har fyra raka segrar i Allsvenskan, men de har ett tätt spelchema eftersom att de spelade Champions League kvalmatch nu i onsdags, därmed spelar de tre matcher på en vecka.

– Det är klart att det inte är en fördel för dem. Hur mycket det påverkar i morgon låter jag vara osagt. Om de får betala redan i morgon eller längre fram får vi se, säger Thomas Lagerlöf.

Matchen mellan Malmö FF och Sirius startar kl. 16 i morgon, lördag.

Relaterade artiklar