Laddar

Lagkaptenen tillbaka i träning – utesluter inte spel på lördag

Det var i matchen mot AFC Eskilstuna som Niklas Busch Thor skadade AC-leden och därmed också missade bortamatchen mot Malmö FF. Nu är lagkaptenen tillbaka i träning, och han utesluter inte spel mot Häcken på lördag. ”En kamp mot klockan".

delningar

Det var i matchen mot AFC Eskilstuna som Niklas Busch Thor skadade AC-leden och därmed också missade bortamatchen mot Malmö FF senast. Nu är lagkaptenen tillbaka i träning, och han utesluter inte spel mot Häcken på lördag.

– Chansen finns fortfarande. Det har blivit ganska mycket bättre varje dag. Det gör fortfarande väldigt ont, vilket jag i och för sig är ganska van med, men jag vill inte riskera något. Det blir en kamp mot klockan, säger Niklas Busch Thor.

Vad behövs för att du ska kunna spela på lördag? – Jag måste bli ganska så mycket bättre. Jag ska kunna ta en tackling och ändå känna att det känns okej. Att det gör ont spelar som sagt ingen roll, det kan jag ta, men jag vill inte riskera att det går upp och tar ännu längre tid att komma tillbaka. Skadan är lite som en kraftig stukning, och förmodligen har något ledband gått sönder också.

Är du tillbaka i träning? – Jag tränar, men just nu är det utan kontakt.

Hur var det att se matchen mot Malmö från sidan? – Det var jobbigt. Det är alltid mer jobbigt att se matchen från sidan än att spela själv. Vi hade det tufft och låg under med 1–3 med mindre än tio kvar, så det var verkligen en bragd att vi kom tillbaka. Det visar att vi är otroligt starka, fortsätter Busch Thor som nu också hoppas på en bragd-återhämtning.

– Jag hoppas att det fortsätter så här, att jag blir bättre för varje dag. Först på fredag tror jag att vi vet om det kan bli spel eller inte, men jag hoppas.

Hur bra koll har du på Häcken? – Ganska bra koll. Jag såg lite av deras match mot Jönköpings Södra i går (läs måndag), och vi har dessutom mött dem. De har många bra spelare och släpper in väldigt lite mål.

Relaterade artiklar