Laddar

Liberalerna tar fajten med Sverigedemokraterna

I nästa vecka ställs de mot varandra. Liberalernas kommunalråd Mohamad Hassan och Sverigedemokraternas Simon Alm – i en debatt om hur de olika partiernas visioner för Uppsala.

delningar

Valet ligger fortfarande ett år borta, men redan börjar Uppsalas partier vässa klorna. I nästa vecka ställs Liberalerna och Sverigedemokraterna mot varandra i en debatt om hur de olika partiernas visioner för Uppsala.

– Det går inte att ducka för att Sverigedemokraterna finns i våra demokratiska församlingar, och att de riskerar att samla många röster i kommande val. Men det samhälle de vill se är väsensskilt från det fria och toleranta som Liberalerna strävar efter, och jag vill att skiljelinjerna ska bli tydliga, säger Mohamad Hassan (L) som därför väljer att möta Sverigedemokraternas Simon Alm i en het debatt.

– Jag vill lyfta fram skillnaden mellan ett Liberalernas och ett Sverigedemokraternas Uppsala.

Debatten, som kommer att äga rum på Almtunaskolan 4 oktober klockan 18.30, kommer röra så väl ideologi som sakfrågor.

– Sverigedemokraterna måste svara för vilken politik de vill driva i Uppsalas nämnder, om vi kommer till ett sådant läge. Vad händer när deras människosyn får styra; hur påverkas kommunens arbete för ex. jämställdhet och vad händer i sakfrågor som välfärd och stadsbyggnad om Sverigedemokraterna får bestämma? Har de klara svar och känner väljarna till dessa, och hur står de sig i förhållande till våra liberala värderingar, fortsätter Hassan.

Relaterade artiklar

Därför kommer Jimmie Åkesson till Uppsala

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson besöker Uppsala under våren. ”Vi förväntar oss att inspireras”, säger Simon Alm som är ordförande och gruppledare för SD Uppsala.