Lokal frågesportsduo tävlar i tv-program

Pressbild. Albin Ahlbom och Martin Öström.

"Det var en chock att vi kom med."

delningar

På lördag kommer de två kompisarna Albin Ahlbom, 23 år från Alunda, och Martin Öström, 22 år från Storvreta, att tävla om en miljon kronor i tv-programmet En ska bort i TV4.

Duon som för närvarande studerar i Umeå är båda väldigt frågesportsintresserade. Ett intresse som gjorde att Albin anmälde sig själv och Martin till programmet.

– Albin anmälde oss utan att jag visste om det. Han sa att han hade anmält oss och jag trodde inte en sekund på det. Sen får han ett samtal från produktionsbolaget och då går det upp för mig att det kanske är sant. De bokade en videointervju med oss och då blev det verkligen på riktigt. Det var en chock att vi kom med, säger Martin Öström.

Hur var det att spela in programmet?

– Det var surrealistiskt. Från att gå i en vardagslunk och plugga till att vara med i en tv-produktion där man sitter i en loge för att mickas och sminkas. Det var roligt. Vi båda hanterade pressen att stå framkör tv-kamerorna ganska bra.

Hade ni pratat ihop er om någon taktik inför programmet?

– Albin är ju en våghals. Han släpper gärna på och bettar på vinst medan jag är lite mer tillbakadragen. Vi hade innan satt upp som mål att komma förbi säkerhetsnivån på 100 000 kronor. Vi hade många diskussioner om hur vi skulle bete oss spelmässigt men jag tycker vi fann en balans.

Hade ni satt upp planer för de eventuella vinstpengarna?

– Allt beror på hur mycket man får. Vinner vi pengar är det klart att det vore trevligt att resa någonstans. Albin sa inför programmet att han ville till Japan. Vinner vi miljonen sa jag att då åker jag på tågluff genom USA helt själv. 

På lördagskvällen får vi se hur det går för kompisarna Martin och Albin.

– Nu börjar jag bli nervös igen. Jag har sett att det kan bli upp mot en miljon tittare.

 

FAKTA

Om programmet:

I En ska bort tävlar man i tvåmannalag och det gäller att tillsammans lista ut vilken bild som inte hör ihop med de andra. De tävlande får i olika frågeronder se ett antal bilder och en tillhörande rubrik. En bild passar inte ihop med rubriken och det är den som ska bort. Om de tävlande lyckas ta sig hela vägen upp på pengastegen vinner de en miljon kronor. En ska bort sänds i TV4 lördagar kl 19.30. Programledare är Rickard Sjöberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.