Mäklare säljer uteliggares bostad

Kolla in den här minst sagt udda – och sorgliga – bostadsannonsen.

delningar

Det finns fler än 2 000 människor i Västerås och Uppsala kommun som lever i hemlöshet. Ungefär 250 av dessa saknar helt och hållet någonstans att tillbringa årets kallaste nätter, utan dras till värmen som trapphusen kan erbjuda, men även till offentliga toaletter och under broar.

Nu startar Stadsmissionen i Västerås och Uppsala i samarbete med mäklarfirman Widerlöv & Co fiktiva bostadsannonser för att hjälpa personer i nöd.

”Tillsammans kan vi göra skillnad. Hjälp oss att hjälpa våra medmänniskor som har behov av värme och mat att få känna hemkänsla för en dag”, skriver mäklarfirman i ett pressmeddelande.

Genom att ”köpa” fiktiva bostäder hjälper du en medmänniska med mat, kläder, samtalsstöd, en vila i en varm nybäddad säng och sjukvård på Uppsala stadsmission där hundratals trötta, frusna och hungriga medmänniskor varje dag söker sig till under vintern.

– Stadsmissionen i Västerås och Uppsala arbetar med att bekämpa utanförskap, fattigdom och psykisk ohälsa. Med detta kommer ofta hemlöshet och missbruksproblematik och tyvärr finns det alltför ofta barn i nära relation till den utsatta människan, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv & Co.

– Med hjälp av det här projektet hoppas vi kunna bidra till att Stadsmissionen kan komma närmare sitt viktiga delmål, nämligen att kunna öppna deras dörrar även de två resterande dagarna i veckan. Vintern tar nämligen inte helg,

Hur gör man då för att hjälpa till?Jo, man swishar 270 kronor till Uppsala Stadsmission på 900 28 25. Förutom en insats får man tillbaka (om man skriver in sin adress under meddelande) ett värdebevis med en objektbeskrivning.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.