Laddar

Malmström om Dalkurds flyttplaner: ”De vill träna i Uppsala – inte spela”

Tidigare under dagen avslöjade Dalarnas Tidningar att Dalkurd undersöker en flytt från Borlänge till Uppsala. Men i första läget handlar det bara om träningstider meddelar Rickard Malmström (MP).

delningar

När Dalkurd, inför den här säsongen, övervägde en flytt till Uppsala skapade flyttplanerna och kommunens hantering stor debatt och skapade en rejäl spricka mellan kommunens Rickard Malmström (MP) och Sirius.

Den gången blev det ingenting av flyttplanerna, men efter dagens avslöjande av Dalarnas Tidning har flytten åter blivit aktuell för Dalkurd som också har skickat en förfrågan till Uppsala kommun.

– De har kontaktat oss och visat intresse, berättade kommunalrådet Rickard Malmström (MP) för Dalarnas tidning.

När 24Uppsala.se får tag på Rickard Malmström bekräftar han uppgifterna, men berättar också att det inte kommer att bli något allsvenskt spel i Uppsala för laget från Borlänge redan nästa säsong.

– Det stämmer. De tog kontakt med förvaltningen, jag vet inte exakt när, men kanske en vecka sedan – eller lite drygt det. Man framförde då en förfrågan om det skulle finnas möjlighet för dem att få träna på våra anläggningar, och vad det i så fall skulle innebära för dem, säger Rickard Malmström (MP) som är ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Inget matchspel i Uppsala alltså? – Nej, som jag har förstått så har de har tänkt att spela på annan ort, vilket skiljer sig mot senaste gången.

Är tanken att de ska spela i Uppsala på sikt om flytten blir av? – Inte förrän nya anläggningen är klar, men jag har själv faktiskt inte varit i kontakt med dem.

Har du fått någon kommentar av Sirius angående detta? – Förvaltningen har informerat Sirius om läget och vi hanterar det precis som vanligt när klubbar hör av sig till oss om att få spela här. Jag har också varit i kontakt med Mohamad Hassan (L), och vi är övererens om att det är en bra hantering, fortsätter Malmström som betonar att flytten egentligen inte är en fråga för kommunen.

– Till slut är det ändå Dalkurd som bestämmer om de vill flytta eller inte, och det är ingen fråga för kommunen.

Även Mohamad Hassan (L) håller med om att hanteringen är helt rätt.

– Jag blev informerad om att det är en skrivelse från Dalkurd har inkommit till oss i kommunen. Jag tycker att förvaltningen ska hantera skrivelsen precis som allt annat och göra en professionell bedömning som vi måste ta ställning till, säger Mohamad Hassan (L) till 24Uppsala.se.

En annan nyhet i Dalkurds förfrågan är valet av underlag.

– En stor skillnad mot senast är att Dalkurd är att de bara är intresserade av att träna på konstgräs, vilket jag tolkar som att de har en tanke at spela sina matcher på konstgräs – kanske i någon grannkommun, säger Rickard Malmström.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten