Man attackerades – blev knivstucken flera gånger

Foton: Hubert Elming, Mostphotos / Pixabay

Offret ådrig sig stora skador när en man i augusti i år gick till attack och utdelade flera knivstick. Nu döms gärningsmannen för mordförsök.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 14 augusti i år blev en man utsatt för mordförsök i en bostad i Uppsala. Offret fick motta flera slag i huvudet med ett sängben och blev därefter huggen med en kökskniv i bålen, ryggen och låret.

Offret har i förhör berättat att det hela ska ha avbrutits när en granne ringde på dörrklockan till lägenheten och berättade att denne hade ringt polisen. När patrullerna anlände greps den misstänkte mannen och offret fördes till sjukhus. Där vårdades han för allvarliga skador i ett par dagar innan han kunde åka hem igen. De båda inblandade var sedan tidigare bekanta med varandra och har under en tid bott tillsammans i lägenheten där dådet skedde.

Nu döms gärningsmannen, som är i 20-årsåldern, vid Uppsala tingsrätt för mordförsöket. Samma man döms även för en rad andra brott, bland annat grov misshandel. I det fallet var offret samma man som blev utsatt för mordförsöket. Den grova misshandeln ägde rum i början av maj i år. Vid det tillfället sparkade och slog gärningsmannen offret flera gånger och han utdelade dessutom flera slag med en hammare.

Tingsrätten dömer nu mannen för sammanlagt sju brott. Straffet blir sju års fängelse samt att mannen ska betala 139 300 kronor i skadestånd till mannen som utsattes för den grova misshandeln och mordförsöket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar