Man gjorde inbrott och tog datorer – åtalas för flera fall av stöld

Foto: Anders Palmberg / Mostphotos Inbrott

Mannen åtalas nu för stöld i flera företagslokaler.

delningar

En man född -83 står nu åtalad för ett flertal brott vid Uppsala tingsrätt. Mannen ska bland annat ha brutit sig in i en företagslokal och olovligen tagit datorer och annan elektronikutrustning som tillhörde företaget. Det ska ha inträffat dagen före nyårsafton på Sjukhusvägen i Uppsala. För detta åtalas mannen nu för stöld.

Samma kväll ska mannen även ha gjort ännu ett inbrott i en lokal på Trädgårdsgatan i Uppsala, och han står nu åtalad för försök till stöld. Vid tillfället kunde brottet inte fullbordas eftersom lokalen tillfälligt var utan hyresgäst och lokalen saknade därför föremål att stjäla.

Mannen åtalas även för ännu en stöld, då han ska ha brutit sig in i en lokal på Svartbäcksgatan som tillhörde kommunen. Det ska ha inträffat den 7 november 2018, och han ska då ha fått med sig datorer och annan elektronisk utrustning som tillhörde kommunen.

Den 13 december ska mannen även ha brutit sig in i lokal tillhörande flera målsägande och olovligen tagit datorer, nycklar, plånbok, väska, jacka och hänglås som tillhörde flera olika personer och företag.

Mannen varken erkänner eller förnekar något av brotten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar