Man hade pistol och handgranat i förråd – frias från misstankar - Nyheter i Uppsala - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Man hade pistol och handgranat i förråd – frias från misstankar

Mannen döms dock till tre månaders fängelse för narkotikabrott.

delningar

En 25-årig man döms nu vid Uppsala tingsrätt till tre månaders fängelse för narkotikabrott. Han frias dock från tre andra brott.

Den 12 februari i år utförde polisen en husrannsakan i en lägenhet i Uppsala. I en plastpåse i ett förråd tillhörande lägenheten hittade man då en halvautomatisk pistol samt tillhörande magasin och skarpa patroner. I förrådet hittades också en handgranat.

I samband med husrannsakan hittade polisen också dopingmedel och 289 gram cannabis i lägenheten.

Ägaren till lägenheten, en 25-årig man, åtalades misstänkt för grovt vapenbrott, grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, dopningsbrott och narkotikabrott. Han friades dock från åtalet gällande de tre första brotten.

Anledningen är att mannen uppger i förhör att han förvarade plastpåsen innehållandes vapnen åt en bekant och trodde att det var kökssaker i påsen. Han fingeravtryck finns på plastpåsen men inte på vapnen. Mannen vill inte berätta vem han förvarat vapnen åt då han är rädd för sin egen säkerhet.

Han frias från åtal om dopingbrott då han framfört att det inte varit hans dopingpreparat och åklagaren inte har kunnat motbevisa detta. Han döms dock för narkotikabrott då han hade sex kakor cannabis under madrassen i sin säng. Han döms till tre månaders fängelse.