Man knivhöggs i bostad – fick livshotande skador

Foton: Hubert Elming, Mostphotos / Pixabay

En man och en kvinna misshandlades och knivskadades i en bostad i Uppsala. Nu döms gärningsmannen till flera års fängelse för bland annat mordförsök.

delningar

I slutet av januari i år knivskadades en man och en kvinna i en bostad i Uppsala. Mannen ådrog sig livshotande skador till följd av ett hugg i låret. Om han inte hade fått vård snabbt hade han sannolikt avlidit.

Nu döms en man i 30-årsåldern vid Uppsala tingsrätt för att ha orsakat mannens och kvinnans skador. Bakgrunden till händelsen ska ha varit att gärningsmannen varit svartsjuk då han ska ha misstänkt att mannen träffade hans ex.

Den aktuella dagen befann den före detta flickvännen och de båda männen sig i gärningsmannens bostad. Där gav gärningsmannen sig på mannen och kvinnan. Mannen blev knivskadad i axeln och benet och gärningsmannen stampade även på hans huvud flera gånger. Kvinnan fick också knivskador och blev slagen flera gånger. Gärningsmannen skar dessutom av delar av ex-flickvännens hår.

Efter våldet körde gärningsmannen den skadade mannen till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han lämnades på parkeringen och sedan fick vård. I förhör har gärningsmannen uppgett att han inte haft någon som helst uppsåt att döda någon av personerna.

Tingsrätten menar att våldet mot mannen var så pass allvarligt att mannen ska dömas för mordförsök. Våldet mot kvinnan bedöms däremot som grov misshandel.

Mannen åtalades också för ytterligare ett fall av mordförsök men frias på den punkten. Enligt åtalet skulle mannen ha tagit strypgrepp på samma kvinna i samband med en hotellvistelse i Stockholm. Då ord står mot ord gällande det påstådda våldet frias mannen.

I samma mål döms också mannen för ringa narkotikabrott och bidragsbrott. Straffet för de samtliga brotten blir tolv år och sex månaders fängelse.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar