Man skulle lägga upp sexfilmer på barnens mamma – döms

Uppsala tingsrätt Foton: Johan Häll / Pixabay

Mannen har även dömts för flera andra brott vid Uppsala tingsrätt.

delningar

En man född 1981 har dömts vid Uppsala tingsrätt för misshandel, ofredande vid tre tillfällen, sexuellt ofredande vid tre tillfällen, olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott vid två tillfällen, brott mot knivlagen samt brott mot trafikförordningen.

Mannen har sexuellt ofredat sin före detta sambo som han har två barn tillsammans med. Han har skickat meddelanden till henne genom sms och chatt och kallat henne för ord som hora och fitta, samt uppgivit att han har samt kommer att lägga upp sexfilmer med henne på nätet. Han har även skickat meddelanden där han påstår att hon har sex med andra och uttryckt sig nedsättande mot henne i samband med detta. Han använde ett grovt sexuellt språk. Det inträffade mellan den 22 juni 2017 och den 12 maj 2018 på olika platser i Uppsala län.

Han åtalas även för ofredande då han skickat meddelanden till kvinnan som innehåller kraftigt nedsättande ord, samt skickat mejl till henne där han kallar henne för skadeglad fitta och jävla gris. Kvinnan ha då antingen valt att inte besvarat meddelandena alls eller tydligt påtalat att hon inte önskade den typ av kontakt med sitt ex.

Mannen åtalas även för brott mot trafikförordningen eftersom han kört personbil i en korsning utan att väja för fordon som närmade sig från höger, vilket orsakat en trafikolycka. Det inträffade den 20 december 2018. Efter olyckan uppstod diskussion och han slog då till en av de män som färdats i den andra bilen med öppen hand i ansiktet samt tog ett grepp runt hans hals.

Den 22 februari i år stoppade polisen mannen under en bilfärd vid Ingo på Kungsgatan i Uppsala. Han bar då kniv på allmän plats på och hade 0,65 gram amfetamin på sig, samt varit påverkad av alprazolam och buprenorfin, som är narkotika.

Han har även olovligen kört bil utan att ha rätt till det den 13 mars i år, på riksväg 72 i Uppsala kommun.

Mannen döms till skyddstillsyn för brotten och ska genomgå ett behandlingsprogram.

Han förekommer sedan tidigare med fyra avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes i september 2018 för djurplågeri och brott mot knivlagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar