Laddar

Man skulle tvångsutvisas – misslyckades

En 37-årig man skulle utvisas med ett specialcharter men misslyckades.

delningar

En 37-åring skulle tvångsutvisas med ett specialchartrat plan men tvingades vända. Mannen ska ha fått allvarliga skador i samband med den uteblivna utvisningen.

Det var på tisdagen som Migrationsverkets beslut som utvisning verkställdes av polis. En 37-åring hade varit förvar hos Migrationsverket och mannen skulle utvisas till Jordanien. UNT rapporterar om att planet varit tvunget att vända tillbaka till Sverige eftersom att personalen i Jordanien inte blivit informerade om att personen skulle komma. Enligt mannens advokat ska han fått allvarliga skador i samband med den misslyckade utvisningen.

– Jag har inte själv sett skadorna men på förvaret i Märsta gjorde bedömningen att han omgående behövde tas till sjukhus för vård. Han ska ha röntgats för sina skador och skadorna skall ha dokumenterats av läkare. Min klient uppger att han har blåmärken och rodnader på kroppen utifrån det våld han utsattes för, säger Roba Azzam till UNT.

Polisen och likaså kriminalvården har ingen kännedom om att 37-åringen ska åstadkommits några skador i samband med den misslyckade utvisningen. Mannen är i förvar i Märsta och utvisningen ska verkställas så fort som möjligt.

Relaterade artiklar