Laddar

Matbutiken försvinner när 500 lägenheter ska byggas

Stadsdelen får sig ett lyft – men det får konsekvenser också.

delningar

Bostadshus, förskola och lokaler för handel och kontor ska byggas vid marken där Willys i Kungsängen ligger idag och tomten mitt emot, på andra sidan Kungsgatan. Nu har Uppsala kommun påbörjat detaljplanläggningen

Planen är att det ska byggas 488 lägenheter och 30 000 kvadratmeter lokalyta för kontor, butiker och förskola. Om allt går enligt planerna kan detaljplanen  antas i slutet av 2019 och därefter blir det aktuellt med byggstart.

– Vi vill att Kungsängen ska få förutsättningar att växa och bli en tydligare del av stadskärnan. Många Uppsalabor kommer kunna och bo och arbeta här. Med närheten till kommunikationer är det här också en attraktiv plats att bo på för den som pendlar, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Husen kommer som mest vara sju våningar på den östra sidan om Kungsängen och max sex på den västra sidan.

Fastighetsägaren planerar nya lokaler för Willys.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten