Laddar

Medan du sov: Detta hände i Uppsala

Hotfull resenär misshandlade busschaufför, bilbrand och misshandel.

delningar

23:30. På onsdagskvällen fick polisen ta emot samtal från en busschaufför som hade en hotfull resenär på bussen. Denne vägrade att varken betala eller lämna bussen. Både polis och ordningsvakt larmades dit. Innan de hinner fram misshandlas chauffören på en busshållplats på vägen mot resecentrum i Uppsala. Därefter så lämnade den hotfulle resenären platsen.

Det ska finnas flera vittnen till händelsen och polisen har skrivit en anmälan om våld tjänsteman. Det är oklart om busschaufförens fått några skador och om han behövt uppsöka sjukvård. Den misstänkte gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

23:11. Polisen fick ett överfallslarm från ett asylboende i Ulleråker efter att två boende hamnat i bråk med varandra. – En person grips misstänkt för misshandel, säger Pär Olsson, RLC-befäl vid polisens ledningscentral region Mitt.

Pojken, som i tonåren, fick följa med till polisstationen för vidare förhör. Han misstänks för misshandel och olaga hot och anhölls senare under natten av jouråklagare.

02:29. Bilbrand på Glimmervägen i Uppsala. Bilen är övertänd när räddningstjänsten kommer fram till platsen. Efter en snabb släckning kunde styrkan återgå till stationen.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.