Laddar

Medan du sov: Detta hände i Uppsala

Dråpförsök efter att en man knivskurits, skottlossning mot bil och inbrott i förråd.

delningar

00:37. Polisen tog emot samtal om skottlossning i Stenhagen i Uppsala. Vittnen hörde höga smällar och trodde att någon sköt mot en parkerad bil. De hörde en bil där larmet tjöt och larmade polisen. – När patrullen kommer till platsen så påträffas en bil med skotthål, säger Susanne Sjögren, RLC-befäl vid polisen region Mitt.

Flera polispatruller har sökt med hund i området men inte hittat några gärningsmän. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse mot bilen och olaga hot mot bilens ägare.

03:24. Vittnen såg ett pågående inbrott i ett förråd eller tvättstuga tillhörande en fastighet i Gottsunda och larmade polisen. – Inringaren ser hur en person kommer ut med någon form av mindre traktor, en som fastighetsägare brukar använda, säger Susanne Sjögren, RLC-befäl vid polisen region Mitt.

Det visar sig att det är två personer och de lämnar på varsin traktor. Hundpatrullen sökte i området och lyckades gripa en man. Han misstänks för stöld genom inbrott och tillgrep av fortskaffningsmedel. Patrullen fortsätter sökandet efter den andra inbrottstjuven.

03:43. Polisen larmades till centrala Uppsala efter att en man blivit knivskuren. – Mannen är förd till Akademiska sjukhuset med ambulans. Han ska flera knivskador, säger Susanne Sjögren, RLC-befäl vid polisen region Mitt.

Det är i nuläget oklart hur allvarliga mannens skador är. Polisen letar efter gärningsmännen. Polisen rubricerar händelsen som försök till dråp.