Laddar

Medan du sov: Detta hände i Uppsala

Inbrott på Livets Ords skola tidigt i morse. Polisen hittade en narkotikapåverkad yngre man under natten och hittade en stulen bil i natt. I övrigt så uppger polisen att det varit lugnt i Uppsala.

delningar

00.30. En polispatrull var i kontakt med en yngre man i centrala Uppsala som uppvisade tecken på narkotikapåverkan. I samband med en kroppsvisitation så anträffades en mindre mängd misstänkt amfetamin och en kniv. Mannen släpptes efter provtagning och förhör. Han är misstänkt för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Det var vid 00.30-tiden som polisen påträffade mannen.

01.00. Bilspekulant lurade bilsäljare i Norrtälje. Den tilltänkte köparen fick provköra bilen med kom aldrig tillbaka. Den stulna bilen hittades under natten mot torsdag i Uppsala. Det var under onsdagskvällen som tjuven spelade bilspekulant. Säljaren gjorde en polisanmälan och efterlyste också bilen på sociala medier. Via ett tips fick bilägaren veta att bilen skulle stå parkerad på en gata i Kåbo i Uppsala. Polisen kontaktades och åkte till den aktuella adressen. Och mycket riktigt där stod bilen parkerad. Bilägaren fick vid 01-tiden natten mot torsdag information från polisen att bilen hittats.

03.59. Strax före klockan fyra på torsdagsmorgonen inkom larm från ett väktarbolag gällande ett skarpt inbrott på Livets Ords skola på Axel Johanssons gata i Uppsala. Patrull på plats konstaterade att någon brutit sig in via en dörr och tagit sig in i ett klassrum där datorer troligtvis har tillgripits. Flera patruller beordrades till platsen och efter att ha spårat med hund så drog man slutsatsen att gärningsmännen troligtvis lämnat platsen i något fordon. Delar av skolan spärrades av för teknisk undersökning. Inga misstänkta finns i nuläget för inbrottet.

Relaterade artiklar