Medborgarlöfte har skrivits under för Gottsunda

Uppsala kommun, polisen och fastighetsägarföreningen skrev i går under ett gemensamt medborgarlöfte för Gottsunda/Valsätra.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Uppsala kommun, polisen och fastighetsägarföreningen har skrivit under ett gemensamt medborgarlöfte för Gottsunda/Valsätra. Signeringen skedde i samband med ett medborgarevent i Gottsunda under gårdagskvällen. Syftet med medborgarlöftet är att öka tryggheten, minska brottsligheten i området och öka uppklarningen av begångna brott.

– Gottsunda ska bort från polisens lista över särskilt utsatta områden. Det kräver gemensamma insatser och samarbete mellan kommunen, polisen och fastighetsägarna men också att vi lyssnar på vad Gottsundaborna behöver. Medborgarlöftet är en av många åtgärder vi nu tar till för att öka tryggheten och sätta stopp för kriminaliteten i området, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Erik Pelling. Foto:Pressbild/ Uppsala kommun

Åtgärder handlar bland annat om trygghetsfrämjande, brottsförebyggande och säkerhetshöjning av platser inom det geografiska området som kan uppfattas som osäkra av medborgarna. Det ska också leda till att polisens närvaro i området höjs med permanenta resurser och att ett lokalt poliskontor etableras under tiden för medborgarlöftet. Det kommer också handla om att i samarbete med fastighetsägarna skapa sommarjobbsmöjligheter för ungdomar bosatta i området. Civilsamhället ska stärkas i trygghetsarbetet genom stöd till grannsamverkan och nattvandring. 

– Gottsunda/Valsätra ska vara ett område där det är lätt att bo och leva men svårt att begå brott i, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef Uppsala/Knivsta i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar