Laddar

Minister inviger nytt exportcentrum

Under fredagen inviger näringsminister Mikael Damberg Uppsalas nya exportcentrum.

delningar

Exportcentret är ett resultat av regeringens arbete med att få fler små och medelstora företag att satsa på export och skapa fler jobb i Sverige.

– Det är fantastiskt att se att fler län öppnar exportcenter och ger företag möjlighet att hitta rätt bland de offentliga aktörer som på olika sätt kan ge stöd till affärsutveckling och internationalisering enligt principen ”en dörr in”, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg, i ett pressmeddelande.

Regeringen inrättade 2016 exportcenter i Östergötland, Västerbotten, Skåne, Kronoberg, Västra Götaland och Dalarna.

 

Invigning av exportcentret: 

Tid: 13 april 2018 kl. 14.00

Plats: Dragarbrunnsgatan 50, Uppsala

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg lanserade i september 2015 Sveriges exportstrategi för att stärka den svenska exporten och skapa nya jobb i hela Sverige. Strategin togs fram i dialog med näringslivet, som inte minst framförde att det var svårt att navigera bland olika offentliga aktörer som på olika sätt stöder exportsatsningar.

Mars 2016 fattar regeringen ett beslut om att till en början inrätta regionalt exportcenter i sex län i Sverige

 

Källa: Regeringskansliet. 

 

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten