Laddar

Misshandlade kvinna över vårdnad – skulle krossa henne

Kvinnan åkte hem till mannen för att prata om vårdnad av deras barn. Då blev hon misshandlad.

delningar

Onsdagen, den 17 januari, dömdes en 52-årig man i Uppsala tingsrätt till 50 timmars samhällstjänst för misshandel. Detta efter att han slagit en kvinna i ett bråk om vårdnaden av deras barn.

Misshandeln tog plats i augusti 2016, då kvinnan åkte hem till mannen tillsammans med sin dotter för att prata om vårdnad av henne, ett av flera barn. Efter att kvinnan sagt sitt till mannen blev hon bemött med kränkande ord. När kvinnan sedan satte sig i bilen uttryckte mannen, enligt hennes vittnesmål, att han skulle krossa henne.

Efter detta sträckte sig mannen in genom passagerarfönstret, där dottern satt, och slog kvinnan i ansiktet med knuten näve. Som försvar kastade kvinnan vatten på mannen ur en vattenflaska och försökte knuffa ut honom. Mannen backade, men inte innan han skallade kvinnan på överläppen.

Tingsrätten har funnit att kvinnan har lämnat en klar berättelse utifrån dotterns vittnesmål. Vidare vinner berättelsen stöd av det PM som en polisman lämnat i samband med misshandeln, beskrivandes svullnaden i kvinnans ansikte.

Då tingsrätten funnit att det inte finns fara för att mannen begår brott igen, samt att han inte framgår i brottsregistret, dömdes mannen till 50 timmars samhällstjänst och ska betala ersättning till kvinnan, 7 000 kronor för kränkning och 1 200 kronor för sveda och värk.

Relaterade artiklar