Laddar

Misstänks ha skickat dödshot via SMS

En man misstänks ha skickat flera SMS till en kvinna där han bland annat ska ha uttryckt att hon skulle skadas eller dödas.

delningar

En man i 60-årsåldern misstänks ha förföljt en kvinna i Uppsala under drygt två månader. Enligt åtalet ska mannen upprepade gånger ha ringt och skickat SMS med kränkande eller stötande innehåll till kvinnan. I ett SMS ska mannan ha skrivit att hon och/eller hennes dotter skulle skadas eller dödas. I ett annat ska han ha skrivit att han skulle våldta kvinnan. Han misstänks även ha skurit sönder däck på hennes bilar.

Mannen åtalas nu vid Uppsala tingsrätt för olaga förföljelse. Han åtalas även för två fall av olaga hot med anledning av att han ska ha skickat SMS till en annan kvinna med innebörden att hon skulle dödas.

Mannen har i förhör nekat till brotten.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten