Laddar

Misstänkt i mordärende släpps fri

Foto: Fredrik Larsson / Mostphotos - Foto: Mostphotos

Mannen är dock fortfarande skäligen misstänkt.

delningar

En 22-årig man har sedan i tisdags suttit anhållen, skäligen misstänkt för medhjälp till mord, gällande skjutningen i Gränby den 2 november där en man avled.

Enligt åklagaren släpptes 22-åringen få fri fot idag, skriver UNT.

- Jag beslutade att inte gå till häktning. Han är fortfarande skäligen misstänkt men det är inte aktuellt med ett längre frihetsberövande, säger åklagare Lise-Lotte Tegler, till UNT.

- Det finns detaljer som vi behöver följa upp. Det är vissa uppgifter som han har lämnat som inte stämmer helt med den bild vi har, vi ska kontrollera detta ytterligare, säger åklagare Lise-Lotte Tegler, till UNT.

Åklagaren säger också att det finns flera möjliga gärningsmän och att de fortsätter hämta in bevisning runtom de personerna.

Det var den 2 november som polis skickades till Levertinsgatan i Gränby med anledning av att flera samtal inkommit om skottlossning i området.

– Det jag kan gå ut med för tillfället är att det är skadade personer på platsen. Det är fler än en skadad, sa Pelle Nellberg, presstalesperson RLC region Mitt på den aktuella kvällen.

Två personer hade hittats skottskadade och fördes till sjukhus. Senare på kvällen bekräftade polisen att en av männen avlidit på grund av sina skador.

Relaterade artiklar