Misstänkt rattfyllerist flydde – blev biten av polishund

Ett sällskap följde efter den misstänkte rattfylleristen och bevittnade den vingliga färden.

delningar

En man i 55-årsåldern står åtalad vid Uppsala tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri.

Det var den 6 januari 2019 som händelsen utspelade sig. Ett sällskap i en bil noterade att en bil hade kört i diket vid Gränbystaden. Sällskapet hjälpte den drabbade 55-åringen genom att dra upp hans bil ur diket. De började sedan misstänka att han var påverkad av någonting. När 55-åringen sedan började köra iväg längs Österleden följde sällskapet efter och kontaktade polis.

I förhör berättar sällskapet hur bilen vinglade över hela vägen och körde in i trottoarkanten. 55-åringen försökte förmå sällskapet att köra om genom att blinka och hålla sig åt sidan. Sällskapet berättar i förhör att 55-åringen troligtvis då började misstänka att de följde efter honom, så han svängde in i ett villaområde i Gamla Uppsala. Där höll han på att köra in i en parkerad bil och sedan några brevlådor. I ett försök att vända bilen körde han in i ett flertalet buskage. Till slut kom 55-åringen ingen vart då hans bil var sönderkörd.

55-åringen klev då ur bilen och lämnade till fots. Efter en kort stund anlände en polisbil, då började 55-åringen att springa från platsen.

En hundpatrull började att spåra efter mannen. Polishunden fick upp ett spår som ledde runt ett hus. På baksidan av huset i ett mörkt hörn under en stege låg 55-åringen och gömde sig. När polishunden var i närheten började 55-åringen att röra på sig vilket slutade med att polishunden bett honom i armen.

55-åringen greps och fördes till sjukhus för omplåstring av skadorna han fått av hundbettet. Han hade vid tillfället 1,79 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Den misstänkte 55-åringen erkänner brott.

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar