Misstänkta flickan ångerfull: "Elden blev för stor"

Kollage: Mostphotos/Läsarbild.

"Jag har förstört för så många människor"

delningar

En av de två minderåriga flickor som misstänks för att under natten mot måndag ha bränt ner Gottsundaskolan har på ett detaljerat sätt berättat om händelsen på Snapchat.

Enligt Aftonbladet, som tagit del av flickans redogörelse på det sociala mediet, ska hon och en tredje flicka ha avvikit från ett HVB-hem med en flaska sprit. Väl inne i centrala Uppsala mötte de båda upp en 14-årig flicka. Den tredje flickan (Som rymde från HVB-hemmet) blev på Resecentrum gripen av polis för knivinnehav. Efter det ska den minderåriga flickan och 14-åringen åkt till Gottsundaskolan, där de bröt sig in via ett fönster som stod öppet från ett tidigare inbrott.

Enligt tidningen förklarade flickan att de tog sig in i skolan eftersom de ville värma sig. Väl inne i skolan skrev flickan det här inlägget: "Vi är inne i skolan och hittar tändvätska, så impulsiv å dum som jag e tänkte att vi skulle tända eld på en soffa BARA. Jag häller ut tändvätskan över soffan, och tänder. Elden blev för stor och vi försöker släcka men det går ej. Och där tar polisen oss.”

I ett chattmeddelande är flickan djupt ångerfull.

”Jag har förstört för så många människor och jag är verkligen så ledsen för allt jag gjort.”

Flickan uttrycker även att hon fått ta emot hot via sociala medier.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar