Misstänkte otrohet – attackerade älskaren med basebollträ

Foto: Johan Häll.

Älskaren blev slagen i ansiktet med basebollträt och bröt okbenet.

delningar

En man i 30-årsåldern döms vid Uppsala tingsrätt till fängelse i 2 år för grov misshandel.

Det var den 28 juli 2017 som händelsen utspelade sig. 30-åringens var hemma medan hans flickvän var på en fest i Uppsala. 30-åringen får vid ett tillfälle veta från en vän att "det pågick något" mellan flickvännen och en annan man.

30-åringen blir upprörd och dricker alkohol för att klara av att konfrontera flickvännen och älskaren. Han beger sig mot lägenheten där festen pågår. Flickvännen och andra festdeltagare står på en balkong och 30-åringen hör flickvännen säga att hon varit otrogen.

Efter festen går älskaren och flickvännen hem till hennes och 30-åringens lägenhet. Flickvännen går och lägger sig och den andra mannen somnar på soffan. 30-åringen tar en promenad med vännen som berättat om otroheten. När han kommer tillbaka till lägenheten tar han ett basebollträ, som han förvarar i ett förråd, och går till attack mot älskaren som ligger och sover på soffan. Han slår åtminstone 3-4 slag som träffar älskarens huvud och kropp. Älskaren får efter misshandeln bland annat en fraktur på okbenet och börjar blöda från munnen.

Misshandeln bedöms som grov då 30-åringen har angripit älskaren när han låg och sov och således var helt försvarslös. Tingsrätten säger också att 30-åringen: "visserligen uppgett att han var upprörd på grund av den information som han hade fått om någon form av relation mellan hans flickvän och älskaren, men gärningen har inte begåtts i hastigt mod som svar på en direkt provokation. Tvärtom har den föregåtts av ett inte obetydligt mått av planering."

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar