Laddar

Moderaterna: ”Tack till alla er som betalar skatt”

Har du någonsin blivit tackad för att du betalar skatt? Inte? Vi tycker att det är på tiden – tack så mycket!

delningar

Många politiker pratar om kommunens pengar som en självklarhet. Vi kan läsa i tidningarna om hur politiker stoltserar med vilket parti som lägger mest pengar på olika satsningar. Ibland kan det kännas som om det finns oändligt med pengar att lägga på alla möjliga olika projekt. Pengar som dyker upp i kommunens plånbok från tomma intet. Vi vet att så inte är fallet. Pengarna kommer från er som går upp varje morgon, går till jobbet och betalar skatt. Vi förstår de insatser ni skattebetalare gör varje dag för att den här kommunen ska gå runt. För det är vi tacksamma.

Det tar 38 minuter med tåget från Uppsala till Stockholm. Uppsalaborna betalar 21,14 kr per hundralapp i kommunalskatt – i Stockholms stad betalar Stockholmarna 17,90 kr per hundralapp i kommunalskatt. En sjuksköterska med en månadslön på 30 000 kronor i månaden får behålla nästan en tusenlapp mer i månaden om han eller hon bor i Stockholm istället för Uppsala. I och med detta borde Uppsala kommun ligga i topp när det kommer till att leverera kvalitativ välfärd, men så är inte fallet. Uppsalas skattebetalare ger oss förutsättningar att tillhandahålla skola, vård och omsorg i världsklass. Tyvärr har det rödgröna styret svikit Uppsalaborna och exempel finns det gott om:

Plats 213 av 290 i Svenskt Näringlivs företagsklimatranking.

Plats 225 av 289 i SKL:s Öppna jämförelser av hemtjänsten.

Plats 282 av 290 när det kommer till lärartäthet (Lärarförbundet).

Sveriges skräpigaste stad 2016 (Håll Sverige Rent).

Gottsunda är utpekat som särskilt utsatt område (Polisens nationella operativa avdelning, NOA).

Varför ska Uppsalaborna betala mer i skatt, utan att få bättre välfärd? Vi vill att skattebetalarnas pengar används på bästa möjliga sätt – till kvalitet i välfärdens kärna.

Uppsala kommun tar idag ut 11 miljarder kronor i kommunalskatt. Eftersom ett högt skatteuttag inte per automatik ger bättre välfärd vill vi låta bli att ta ut 150 miljoner kronor i skatt från Uppsalaborna. Genom att sänka skatten med 150 miljoner återställer vi skattenivån till innan den senaste rödgröna skattehöjningen. Detta samtidigt som vi vidtar åtgärder för att förbättra välfärden och levnadsvillkoren för Uppsalaborna. Uppsala har alla förutsättningar till att vara bäst i Sverige oavsett parameter, men saknar styret och ledarskapet för att nå dit. Uppsala förtjänar förändring och förbättring.

Så tack till alla er som betalar skatt och som gör det möjligt att ha en stark gemensam välfärd. Vi lovar er att vi ska värdesätta och ta tillvara på era pengar på ett ansvarsfullt sätt om ni ger oss chansen efter nästa års val.

Fredrik Ahlstedt, Kommunalråd (M) Therez Olsson, Kommunalråd (M)

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten