Laddar

Mordförsöket i Valsätra: ”Mannen är hörd och vi väntar på provsvar”

Den 25-årige mannen som skottskadades allvarligt i Valsätra på onsdagskvällen har nu hörts av polisen som också har skickat

delningar

Det var någon gång runt halv sexonsdagskvällen som en man i 25-års åldern ska ha blivit skjuten med minst tre skott i ett skogsområde i Valsätra. I samband med att polis och ambulans anlände till platsen kastade någon eller några personer stenar mot räddningspersonalen, vilket försenades räddningsinsatsen.

Offret, som är känd av polisen sedan tidigare, opererades under natten och på torsdagen hördes han av polisen för första gången.

– Han hördes under gårdagen (läs onsdag) för första gången, och förhören fortsätter, säger Lisa Sannervik som är polisens presstalesperson.

Har han varit samarbetsvillig? – Med tanke på att det just nu pågår en förundersökning så kan vi inte berätta mer än det vi redan har gjort, vi är i ett känsligt läge av utredningen.

Under onsdagen gick ni ut och sökte vittnen till skjutningen och eventuella videoklipp från övervakningskameror, har den vädjan gett något resultat? – Det har jag tyvärr ingen återkoppling på just nu.

Vad händer just nu med utredningsarbetet? – Mannen är hörd och vi väntar på provsvar från saker som vi har skickat på teknisk analys till NFC (Nationellt forensiskt centrum).

Det här vet vi om mordförsöket: – Det var någon gång kring halv sex i tisdags kväll som en man född 1994 sköts och träffades av minst tre skott. – I samband med att den första polispatrullen, och ambulans, kom till platsen utsattes räddningspersonalen för stenkastning, vilket försenade räddningsinsatsen. – I samband med skjutningen valde Gamla Uppsala Buss (GUB) att inte låta några bussar passera området under kvällen, vilket bland annat innebar att buss nummer 3 i stället fick hämta och lämna passagerare vid hållplats Martallsvägen. – Den skottskadade mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, blev svårt skadad. Efter en omfattad operation lyckades man ändå rädda livet på 25-åringen. – Polisen har upprättat en stab och flera förhör har gjorts på platsen där man också har knackat dörr. På platsan har också polisen säkrat vissa spår. – Dagen efter mordförsöket, på torsdagen, gick polisen ut med en uppmaning att man söker vittnesuppgifter till skjutningen och efterlyser även bilder från övervakningskameror. – På torsdagen hördes mannen för första gången. – Förhör med mannen har fortsatt och polisen har även skickat flera saker på teknisk analys till NFC där man fortfarande väntar på provsvar.

Relaterade artiklar