Laddar

Mordhus till salu – så mycket kostar det

De hus som stod i centrum för det så kallade Knutbydramat ligger ute för försäljning.

delningar

Själva husen har byggts om och renoverats sedan det så kallade Knutbydramat, då Helge Fossmo bodde på gården. Det var 2004 som hans fru mördades i deras bostad, något som Helge Fossmo sedan skulle dömas till livstids fängelse för och som skulle sätta Knutby på kartan.

Byggnaderna har fått ett helt annat yttre sedan dess och ligger nu ute för försäljning. Utgångspriset är på cirka 2,6 miljoner kronor.

Det rör sig om en tvåplanvilla som Helge Fossmo tidigare har bott i, samt en mindre enplansvilla som också ligger på tomten.

Tomten, som är nästan 3 000 kvadratmeter, ska enligt mäklaren inge en lantlig känsla och har en fin utsikt över åkermarkerna på grund av sitt höga läge. Mäklaren skriver också att huvudbyggnaden har hög mysfaktor och ett generöst ljusinsläpp.

Det hålls inga öppna visningar av husen enligt mäklaren utan anmälan krävs för visning.

 

Knutbydramat kretsade kring händelserna kring mordet på Helge Fossmos fru, Alexandra Fossmo, som mördades i deras bostad. En församlingsmedlem i grannhuset utsattes också för mordförsök.

Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök efter händelsen. Den kvinna som utfört själva gärningarna dömdes för mord och mordförsök till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning

Relaterade artiklar