Mordmisstänkt Uppsalabo förd till Norge

Foto: Sten-Åke Stenberg

20-åringen är misstänkt för att ha mördat en 24-årig man i Norge.

delningar

Den 20-årige Uppsalabo som misstänks för att ha mördat en norsk man har nu först från Frankrike, där han greps, till Norge, skriver UNT.

– Han kom sent i går kväll (läs tisdag kväll) och sitter nu i polisarresten, säger Martine Laeng, kommunikationschef vid Oslo polisdistrikt till UNT.

Vid niotiden på onsdagsmorgonen fick 20-åringen träffa sin norske försvarsadvokat Øystein Storrvik. Försvarsadvokaten berättar för tidningen VerdensGang att 20-åringen är vid god hälsa och glad över att ha kommit till Norge.

– Vi har pratat om vad som händer idag. Han är i gott skick och i bra form. Han har hela tiden velat komma till Norge, så han är glad att han nu har kommit hit, säger försvarsadvokat Øystein Storrvik till VerdensGang.

Den 20-åriga mannen efterlyses för knivmordet på en 24-årig man som hittades död i en bostad i området Majorstuen i Oslo den 15 oktober. Vid samma morgon inträffade också ett knivrån i ett garage som 20-åringen misstänks vara iblandad i. Han ska även vara misstänkt för ytterligare ett liknande mord i Belgien som ska ha begåtts när han var på flykt.

Han greps den 23 oktober i Dijon i Frankrike efter att ha varit internationellt efterlyst.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar