Laddar

Motorbranschens förebilder – Team Lipstick Racing stöttas av Uppsalaelever

"Lipstick Racing" – Teamet som ska locka fler tjejer till motorsport och bilyrken.

delningar

Vid Yrkesplugget i Uppsala och Stockholm finns bland annat utbildningar inom fordon, bygg och transport. Eftersom tjejer ofta inte väljer den typ av utbildningar som finns vid Yrkesplugget, har elever vid skolan i år valt att sponsra racingteamet Lipstick Racing som består av de fyra tjejerna Jenny Lidén, Hanna Rennergård, Eeva Leppänen & Suza Hirlinger. Med sponsringen hoppas man kunna locka fler kvinnor till motorbransch yrken .

– Just samarbete med Yrkesplugget känns jätteroligt och vi hoppas på fler tjejer inom både motorsporten och bilyrkena. Motorsporten är fantastisk, här tävlar vi utan handicap mot killarna och ålder har ingen betydelse. I vårt team det tjugo år mellan yngsta och äldsta, Säger teamchefen Jenny Lidén i ett pressmeddelande.

Skolan har länge arbetet med att försöka få tjejer att söka sig till de olika motorutbildningarna. Bland annat har man vid fordonsprogrammet genomfört olika insatser och aktiviteter för att attrahera tjejer, där man till och med involverat partners inom bilbranschen som lockbete.

– Skall den stora efterfrågan på personal som råder inom dessa branscher klaras, måste vi hitta fler som är intresserade av att utbilda sig. Då känns det naturligt att öka insatserna vad gäller rekrytering av tjejer, som idag är för få i branschen. Att sponsra ett team som Lipstick Racing känns i detta sammanhang helt rätt, fortsätter Börje Lundén marknadschef på Yrkesplugget i samma pressmeddelande.

Som tack för att Yrkesplugget sponsrar team Lipstick Racing kommer laget vara med på skolans Öppet hus. Eleverna vid Yrkesplugget kommer även under tävlingens gång få chans att skruva bil.

– För att skapa än större påverkan, det vill säga att få tjejer att få upp ögonen för branschen och våra utbildningar kommer vi göra vårt bästa att uppmärksamma samarbetet med Lipstick Racing teamet på flera olika sätt, säger Börje Lundén avslutningsvis i pressmeddelandet.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten