Nu anordnas pensionärspromenader: "Gemenskap och frisk luft"

Gratis pensionärspromenader anordnas hela sommaren i Gränbyparken.

delningar

Varje onsdag under sommaren håller Actic i samarbete med Gränbystaden pensionärspromenader i Gränbyparken i Uppsala. Alla pensionärer är välkommen att delta kostnadsfritt och utan att behöva föranmäla sig.

– Främst riktar vi oss till de som har gått i pension och vill ha gemenskap, träffa andra, få frisk luft och få in lite träning i vardagen. Men alla är faktiskt välkomna - man får ta med sig både barnbarn, hund och kompisar om man vill det. Acticledaren anpassar promenaden utefter gruppens förutsättningar den specifika dagen, men det blir inget supertempo, säger Anna Lovéus som är marknadsansvarig för Gränbystaden till 24Uppsala.se.

Promenaden leds alltså av en Actic-instruktör som tar med gruppen på en runda genom vackra Gränbyparken. Ibland bryter de av för några enkla och roliga styrke- och rörlighetsövningar eller en hälsoinriktad frågesport.

– Promenaden är ungefär två kilometer, lite beroende på gruppen samt väder och vind. En timme håller vi på. Det är ju Actic som håller i det och de är utbildade inom träning och friskvård och gör rätt övningar för den här målgruppen, säger Anna Lovéus.

Pensionärspromenaderna går efter premissen att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder. Promenaderna hålls även om det skulle regna. Promenaderna är en av flera aktiviteter som anordnas under sommaren.

– Vi försöker skapa gratisaktiviteter för alla Uppsalabor, för lite olika åldrar och intressen, så att det händer något för alla, säger Anna Lovéus.

Anna Lovéus, pressfoto.

FAKTA

Om Pensionärspromenad:

Dag: Onsdagar med start 29/5. Datumen 29/5, 5/6, 12/6, 19/6, 26/6, 3/7, 10/7, 17/7, 24/7, 31/7 Tid: 11:00–12:00 Mötesplats: Sara Stinas Torg, Gränbystaden södra entrèn Kostnad: Gratis

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar