Laddar

Nu gäller det, Robin Bengtsson

Med eller utan strumpor. I kväll är det dags för Robin Bengtsson att försvara Sveriges färger i den första semifinalen av Eurovision Song Contest.

delningar

På måndagen genomfördes det sista genrepet, i kväll är det på riktigt för Robin Bengtsson som finns med i den första av två semifinalen där 18 bidrag ska bli tio som går vidare till lördagens final av Eurovision Song Contest som avgörs i Kiev, Ukraina.

– Jag är jättenöjd med gårdagens genrep och allt satt som det skulle, säger Robin Bengtsson till SVT.

Robin Bengtsson är först ut av alla bidrag med startnummer ett i den första semifinalen, om han också är nummer ett när finalen avgörs på lördag återstår att se. I den svenska delegationen är man dock förhoppningsfulla.

– Vi har en fantastisk artist, en minnesvärd låt och ett supersnyggt nummer så vi har alla förutsättningar att ta oss vidare men det är klart att vi inte kan ta något för givet utan vi kommer att ge allt i kväll, säger Mari Ryberger som är delegationschef till SVT.

Enligt spelbolaget Unibet blir Sverige en av tio finalister. Av kvällens 18 bidrag är det dock Armenien som är favorit med oddset 3.25 före Portugal med 3.50. Sverige och Robin Bengtsson tippas först på en tredje pölats med oddset 3.75.

Sändningstider för Eurovision Song Contest 2017

Tisdag 9 maj kl 21:00 i SVT1 – Semifinal 1 (Robin Bengtsson tävlar för Sverige, startnummer 1)

Torsdag 11 maj kl 21:00 i SVT1 – Semifinal 2

Lördag 13 maj kl 21:00 i SVT1 – Final

De tävlar i första semifinalen

Sverige

Australien

Albanien

Belgien

Montenegro

Finland

Azerbajdzjan

Portugal

Grekland

Polen

Moldavien

Island

Tjeckien

Cypern

Armenien

Slovenien

Litauen

Fakta: SVT.