Nu invigs Gränbystadens nya superbiograf

Foto: Pressbild.

"Glada att kunna erbjuda svenska folket en bioupplevelse utöver det vanliga."

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Nordisk Film Bio blir först i Sverige med det innovativa 4DX-konceptet där biobesökaren bland annat kan känna vind i håret, stänk av vatten samt stolar som skakar och hoppar.

På fredagen den 7 december slår biografen upp portarna i Gränbystaden i Uppsala. Biografen inrymmer fem toppmoderna salonger med fåtöljer där besökaren kan luta sig tillbaka i nästintill horisontellt läge.

– Vi är glada över att äntligen öppna vår första biograf i Sverige och att kunna erbjuda svenska folket en bioupplevelse utöver det vanliga. Att vi samtidigt är de första på den svenska marknaden med 4DX-konceptet är vi mycket stolta över. Vi ser fram emot att fortsätta växa runtom i landet, säger Erik Kongsvik-Ibsen, COO Nordisk Film, i ett pressmeddelande.

Nordisk Film planerar att växa långsiktigt i Sverige och siktar på en tvåsiffrig marknadsandel inom 10 år.

– Svensken går i genomsnitt på bio 1,6 gånger per år. Motsvarande siffra i Norge och Danmark är 2,8 gånger per år. Vårt mål är därmed att få fler svenskar att gå på bio oftare, och vi är övertygade om att vi kommer att lyckas, säger Jesper Danielsson, biografchef Nordisk Film Bio i Uppsala.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar