Laddar

Nu öppnar en ny nattklubb i Uppsala

Först öppnade restaurangen upp dörrarna – och nu är det dags för den nya nattklubben i samma lokaler. Musiken som spelas kommer vara något som saknats i Uppsala.

delningar

För två veckor sedan öppnades restaurangen ”Parma” på S:t Olofsgatan i Pinnochios gamla lokaler, och på lördag är det dags för ”Parma lounge & bar” som Oliver ”DJ Capo” Cronembold startar upp.

Oliver har senaste tre åren turnerat med Dani och med Löstfolk. Innan dess har han dj:at i många år runt om i hela Sverige men också i Uppsala där han är uppvuxen, och i slutet på 90-talet drev han ett radioprogram i Uppsala som hette ”Maa-estro” som gick på lördagarna.

Men nu är det alltså dags för en ny utmaning.

– Restaurang Parma kommer under helgerna att förvandlas till Parma Lounge & Bar på övervåningen och på undervåningen kommer vi senare i höst att ha en nattklubb med dansgolv. Huvudtanken är att ha ett ställe för en äldre klientel som lyssnar på urban musik, till exempel hip hop och r&b, reggae reggaeton och afrobeats, säger Oliver Cronembold.

Vad blir din roll? – Jag kommer först och främst att spela skivor där men också boka andra urban dj:s och jag kommer även att ha hand om nattklubben.

Berätta hur idén till det här startade? – Det är en gammal vän till mig som är köksmästare på Parma. Han sa att de skulle ta över det här stället och bygga om det helt och de ville ha happenings där på helgerna, så han frågade mig om jag var intresserad.

Det kommer även att komma liveartister men det blir av först när undervåningen öppnar senare i höst.

Åldersgränsen är satt till 27 år.

Hur känns det inför lördagen? – Det känns otroligt kul att äntligen ha hittat ett ställe i Uppsala där man har fria händer att ordna klubb på. Jag flyttade tillbaka till Uppsala för två år sedan efter att ha bott 15 år i Stockholm och jag har sedan dess letat efter ett sådant ställe som Parma. Det är lagom stort, centralt och framför allt förstår ägarna vad jag vill åstadkomma med klubben.

Varför ska man komma dit? – För att det är det enda stället i Uppsala för en äldre publik som spelar sådan här musik.

Relaterade artiklar