Laddar

Nu ska köerna till vården fortsätta minskas

Åtgärderna för patienternas bästa fortsätter.

delningar

Nu ska det bli snabbare åtgärder på Akademiska sjukhuset när det finns risk för växande vårdköer inom ett visst verksamhetsområde.

– Patienter och länsinnevånare måste kunna lita på att de får vård i tid och vi måste förbättra tillgängligheten i vården. Det är viktigt för att stärka förtroendet och är en viktig del i kvalitetsarbetet. Med handlingsplanen pekar vi ut de vårdområden vi behöver fokusera på och åtgärder som ska hjälpa för att korta köerna, säger Vivianne Macdisi (S), ordförande för sjukhusstyrelsen.

Flera åtgärder har under 2017 redan vidtagits för att korta ner köerna. Bland annat har operationssamarbetet mellan Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping utökats, och kapaciteten vid Samariterhemmet utökades då man numer även opererar under kvällar och helger.

2018 ska 80 procent eller färre få besök eller behandling inom vårdgarantins tidsgräns på 90 dagar, och om man ser att ett verksamhetsområde får försämrad tillgänglighet kommer en särskild aktionsgrupp sättas in. Denna ska arbeta för att bistå med stöd för att vidta åtgärder som kan vända utvecklingen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten