Laddar

Nu ska pensionärerna ha fest på parkeringen: ”Lyxigt”

Det blir party på Coops parkering i Storvreta på onsdag - med gratis mat och festligheter.

delningar

På onsdag mellan klockan 14 och 17 kommer det bli fest på parkeringen utanför Coop i Storvreta med gratis buffé, dryck och 10 procent på allt i butiken.

Anledningen är att butikschef Max Curovac vill ge något till pensionärerna.

– Först var tanken något litet för pensionärerna men sedan började idén att växa, och då tänkte jag att vi ska göra något rejält, verkligen lyxigt, säger Max Curovac.

Hur kom ni på idén? – Det är nämligen så att jag har en far som har blivit sjuk. Genom honom har jag insett att de här gamla personerna har blivit bortglömda och jag har blivit mer uppmärksam på det nu. Det var egentligen det som triggade igång tankesättet. Jag har ringt ambulansen och bett de ta in honom men de har då inte haft tid.

– Gör vi en sådan här liten grej tror jag de kommer bli glada. De får social tid och allt serverat. Det kommer bli en riktig fest.

Är det första gången ni arrangerar detta? – Ja precis. Så vi tänkte att det kan bli en tradition om det funkar, och sedan hoppas jag att fler tar efter.  Det behöver inte vara stort för att människor ska vara olyckliga. Alla personer vill ha uppmärksamhet. Det är tanken bakom det hela.

– Man märker även i butiken att folk vill prata av sig. Vi yngre kanske handlar snabbt och går ut. Men en del äldre människor blir glada över bara det lilla. Om man frågar hur de mår, stannar till och blir jätteglada och kan prata flera minuter.

– De människorna har byggt upp samhället vi lever i. Om vi kör på en väg är det dessa personer som byggt den. De har bäddat för oss men vi glömmer bort dom.

Har ni redan nu fått några reaktioner av potentiella besökare? – Vi har faktiskt hållit tyst om det här för vi ville se om vädret skulle bli bra. Vi ville inte att det skulle bli en flopp så vi gick ut med det här för en stund sedan.

– Folk är jätteglada och har pratat med oss i butiken om det här.

Vad kommer ni att bjuda på? – Vi kommer bjuda på buffé, rikligt med mat, allt från pastasallad och självaste butikschefen, jag då, kommer att stå med en jättegrill och grilla.

– Och om man inte gillar det som grillas frågar vi bara vad de vill ha, så går vi in och hämtar det i butiken och grillar det istället.

Och ni ska stå på parkeringen? – Vi ska spärra av halva parkeringen och ha ett stort partytält. Vi vill göra det här riktigt fint, säger Max Curovac.

Relaterade artiklar