Laddar

Ny lokal tar mäklaren närmare kunderna

Nyligen inledde Riksmäklaren sin förändringsresa med att flytta in i nya lokaler på Skolgatan.

delningar

Under en längre tid har Riksmäklaren i Uppsala haft planer på en flytt från kontoret på Vaksalagatan där man huserat i 28 år.  Det krävdes dock en hel del visningar innan de hittade det optimala läget, som visade sig vara en lokal i markplan på Skolgatan.

– När jag och ägaren Thomas Lüllmaa såg lokalen sa magkänslan att det var helt rätt, säger Ulrika Lööf, vd på Riksmäklaren.

En av flera fördelar med flytten är att Riksmäklaren nu kommer närmare kunderna, då området omges av fler bostäder jämfört med på den förra adressen. Även invändigt blir det annorlunda då all personal numera sitter i ett öppet kontorslandskap.

– Tidigare satt vi i egna rum men. Nu kan vi lära av varandra och det är fantastiskt roligt. Det bidrar också till att vi kan hjälpa varandra att göra bra affärer, säger Ulrika Lööf.

En annan förändring är att receptionsdisken slopas till förmån för en inbjudande yta soffor där mäklarna personligen kommer fram och möter upp sina kunder.

– Det är mer trivsamt och ombonat än tidigare och vi vill att kunden ska få känslan att de kommer hem, när de besöker oss.

Sedan tidigare har Riksmäklaren även ett kontor i den expansiva stadsdelen Gottsunda. Där märks tillväxten genom de stadsdelar som nu växer fram i bland annat Ulleråker och Rosendal.

Riksmäklaren har nu suttit i de nya lokalerna sedan 8 april och Ulrika Lööf medger att det tagit en stund att komma till ro efter den omfattande flytten.

– Vi har alla fått mer energi av flytten och det blir spännande att starta den här tillväxtresan tillsammans, säger hon.