Laddar

Ny och helt unik restaurang öppnar i centrala Uppsala

Snart är det dags för Uppsalas senaste, och förmodligen mest unika, bar i city att slå upp sina dörrar.

delningar

Vännerna och Christian Maggio rustar upp gamla Myrra-lokalen, som ligger på S:t Persgatan 7.

Snart ska kvartetten öppna en helt ny bar här, Dog Bar. Det blir en unik satsning med inriktning på korv och skumpa.

– Det här är ett koncept som kommer från London där det finns restauranger som bara fokuserar på varmkorv och skumpa. Vi vill dock ha lite mer bredd. Lite bättre korvar, oavsett om det handlar om en lantkorv eller något annat, och sedan ska man också kunna ta någon god bira eller riktigt bra drinkar. Men givetvis ska det också bli mycket bubbel, säger en av ägarna, Christian Maggio, som även är delägare till Pinchos ett stenkast härifrån.

Det låter som en väldigt spännande mix? – Det blir en skön tvist och blandning. Om ingen har startat något liknade i tysthet de senaste dagarna, vilket jag har väldigt svårt att tro, så blir det här något helt unikt.

Inspirationen till Dog Bar, som slår upp portarna i mitten november har man bland annat hittat i Nederländerna.

– Det finns ett ställe i Amsterdam som heter Fat Dog som är så jäkla bra. De serverar riktigt bra korvar och öl.

Även för de som gillar korvar med lite styrka kommer det att finnas spännande alternativ.

– Vi kommer inte att servera någon Harakiri-korv, men däremot kommer det att bli en del korvar med riktigt bra tryck. Det kan också bli lite annat. Vi funderar bland annat på någon god stroganoff eller kanske en chiligryta.

Varför just korv? – I en tid när det startas en uppsjö av olika hamburgerrestauranger kändes det rätt. Om man tar en titt på en affär så finns det betydligt mer korvar än hamburgare att köpa. Korvar känns roligare.

Kan det komma att bjudas på några andra spännande nyheter? – Vi har faktiskt diskuterat om vi ska erbjuda något för de som kanske är på väg hem från krogen. En riktigt klassisk tunnbrödsrulle med mos så där lagom vid kvart i tre på natten, och en sista liten färdknäpp kanske, eller ett glas vatten. Men det är ingenting som är bestämt ännu.

Det mesta av inredningen är återanvänt material. Såväl möbler som inredningsdetaljer är omgjorda i den stil man är ute efter.

Till sommaren kommer Dog Bar även ha uteservering.

Något exakt datum för öppning finns ännu inte, men någon gång i mitten av november. Kanske något tidigare berättar ägarna lite kryptiskt.

I bildgalleriet kan du se lite bilder när den nya unika baren tar form. Det finns också rörliga bilder i videospelaren här ovan.