Laddar

Nya klockor sätter Uppsala på världskartan

Du kanske har sett klockorna i sociala medier där det nya företaget Safin Mountain är aktiva? De har vuxit snabbt och nu har beställningar över hela världen börjat trilla in.

delningar

Det nya Uppsalaföretaget Safin Mountain säljer klockor på nätet – något som snabbt blivit omtalat och beställningar över hela världen har på kort tid börjat trilla in.

Designen står trion och ägarna Smail Shamei, Björn Leijon och Ari Totò bakom och själva produkten tillverkas i Hongkong.

– Klockorna har kurdiskt motiv men vi har fått många frågor om vi kan göra klockor även utan motivet och det har vi lyssnat på, så nu kan man välja. Men vi har sålt klockor med kurdiskt motiv även till svenskar, säger Smail Shamei som kom med idén att starta upp företaget.

 

Så här långt har fokuset med marknadsföringen varit via sociala medier, med ett lyckat resultat då många har hittat Safin Mountain och gjort beställningar från världens alla kanter. Polen, Tyskland, Norge och USA för att nämna några.

En del av pengarna går till välgörenhet och i framtiden har trion även tänkt att hjälpa såväl skolor som sjukhus.

Har ni något annat på gång här framöver med företaget? – Utan att avslöja för mycket så har vi fått en jättestor beställning från ett håll och det  ett stort företag som hört av sig, som är etablerade i Sverige, som är intresserade, säger Smail Shamei.

Vad är det för företag? – Det är en klockbutik. De är intresserade av att kanske börja sälja klockorna i fysiska butiker, Smail Shamei.

Björn Leijon flikar in.

– Nu är vi fortfarande i uppstartsskedet men vi har också tänkt en fysisk återförsäljare i Kurdistan. Det finns planer att åka ner och etablera oss i två stora städer i norra Irak.

– Sedan är en dröm också att starta någon form av stipendier, säger Björn Leijon.