Laddar

Nya ordföranden vill se lokala bolag växa

Företagarna Uppsalas ordföranden har haft en hektisk första tid på nya posten.

delningar

I mitten av mars i år tillträdde Anna Molin som ny ordförande för Företagarna Uppsala. Organisationen arbetar för att skapa ett starkt nätverk bland näringsidkare i kommunen. Vid sidan av engagemanget i Företagarna är Anna Molins ordinarie arbete på familjeföretaget Temakonsult i Uppsala, där hon är VD.

För 24Uppsala uppger hon att den första tiden på ordförandeposten varit inspirerande men också en smula hektisk med en hel del planeringsarbete.

– Tidigare har vi haft Uppsalas Företagargala i maj men i år arrangerar vi den redan 19 april. Dessutom är det valår och det innebär bland annat att Företagarnas nationella organisation framöver besöker Uppsala med sin valturnébuss. Då kommer jag vara på plats för att bland annat prata med företagare, politiker och andra näringslivsmänniskor, säger Anna Molin.

Anna Molin menar att det i dag finns bra stöd för att starta företag i Uppsala, men att det borde vara lika mycket fokus på att få bolagen att växa och stanna kvar. Enligt Molin är det en rad faktorer som spelar in:

– Uppsala är en expansiv kommun med stort fokus på bostadsbyggande. Det medför en extrem påfrestning på bland annat bygglov och handläggningstider. Det känns som att kommunen hamnat i en ond cirkel där företagaren upplever en allt svikande servicenivå säger hon och fortsätter:

– Man får inte glömma bort att företagaren och de anställda behöver förutsättningar för att växa, vi vet att hitta rätt kompetensförsörjning, lokaler och nya etableringsytor är en stor utmaning.

Den nye ordföranden har som hon själv uttrycker det fått ”företagande med modersmjölken”, då hon vuxit upp med familjeföretaget som i dag drivs i tredje generationen. Utöver arbetet på det egna bolaget har hon bland annat hunnit med att arbeta med marknadsfrågor på ett it-företag i Kista, utanför Stockholm.

– Som en småföretagare har jag skaffat mig erfarenhet inom många områden allt från ekonomin, kundkontakt, projektledning och företagsutveckling. Mitt engagemang i Företagarna är mitt sätt att ge tillbaka av de erfarenheter jag samlat på mig och kunna medverka till en positiv utveckling av näringslivet, säger Anna Molin.

Relaterade artiklar